Hírek

Legújabb hírek

Városok Viadala!

A legjobb íjászok városa Viadal!
Téglás, 2018, augusztus 24-25
Helyszín: Városi Sportpálya és Degenfeld kastély,
http://varosokviadala.hu/

Tisztelt íjászok, hagyományőrzők!
A Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület és a Keleti Gyepű, Téglás Város Önkormányzatának támogatásával, immár ötödik alkalommal meghirdeti a Legjobb Íjászok Városa Viadalt!

A viadalon 5+1 fős csapatok vehetnek részt. A +1 fő a csapat segítője. Feladata a zászlóvivés tisztsége, valamint egyéb, a csapatot segítő tevékenység végzése.
Az 5 fős csapat legalább egy harcosa a női nem táborából adódjon. Ha nem állnék ilyen rendelkezésül, akkor helyébe egy 14 év alatti gyermek választható. A viadalon nincs egyéni pontozás, minden megszerzett pont a közös.
A csapat minden tagjának legalább alapszintű korhű (X.-XI. századi) viselettel kell rendelkeznie. Kivétel a zászlóvivő viselete, mely lehet bármilyen kori magyar népviselet.
A csapat viselete és fegyverzete, a verseny kezdetén értékelve lesz, (elsősorban hitelesség és esztétikai látvány szerint) mely a végeredménybe beszámít. A viadal fegyverneme az íj, mely lehet eredeti vagy modern anyagú történelmi íj, melyhez legalább 10 darab fa vessző használandó.
A Viadalon való részvétel, előnevezéshez kötött, melyhez regisztrálni kell, minél előbb, a viadal honlapján, mely a: http://varosokviadala.hu/
Regisztráció után a nevezett csapat települése meghívót kap a viadalra. További információk a nevezésről a honlapon olvashatók.
A viadal ugyan egy napos, de fontos eleme a készülődés. Ezért aki teheti érkezését időzítse péntek délutánra, a verseny előtti napra. Péntek délután folyamán a versenyzők minden célt korlátozott alkalommal kipróbálhatnak. A célok leírása a honlapon már olvasható.
Este, naplemente után Regös Sziránszki József segédletével közösen, egy szertűzön emlékezünk őseinkre és kérünk áldást a zászlókra és a részt vevőkre.
Szertűz után az íjászok egy díszvacsorán vesznek részt, melynek hangulatát táncos lányok garantálják.
Szombaton reggel 8.00 órától viselet és fegyvermustra a Vezéri sátor előtt. Majd egy két perces üdvözlő beszélgetés a sátorban a Keleti Gyepű vezérével.
9.30-tól a városok felvonulása kezdődik, majd Vezér fogadás a Keleti Gyepű hagyományai szerint.
10.30 perctől indul a viadal. A települések párban lesznek összesorsolva, így két település csapata együtt kezd az előre meghatározott célnál, melynek számát,- a térképpel együtt, még a viadal kezdete előtt megkapják. Akinek hiányozna, időben jelezze, még a sorakozó előtt.
A viadal ideje alatt szeszes ital fogyasztása tilos, a csapat kizárását vonja maga után. A harcosok a viadal ideje alatt utcai ruhába nem öltözhetnek át, illetve díjat sem vehetnek át így.
Eredményhirdetés kb 16.00 kor. Estebéd közvetlenül ezután. Reggel és napközben zsíros kenyér, hagyma, paradicsom szolgál az éhség csillapítására.

.


Tags: None
0 Hozzászólás
Jelentés        

Olvass tovább: