Hírek

Legújabb hírek

Ősök útja, Régiók Viadala

Kelet Magyarország legnagyobb, tradicionális alapokon működő, íjász szövetsége, a Keleti Gyepű, az íjász barátság, bajtársiasság, kapcsolatépítés, és a hagyományok megőrzésének és terjesztésének jegyében, egy új kezdeményezéssel szeretne élni az íjász társadalom felé.
Mint a Törzsek Viadalának szellemi örökösei, a Keleti Gyepű, egy olyan történelmi jellegű viadalt kíván megrendezni, ahol :
„… a részt vevők maximális ösztönzést kapnak a bennük lévő erők felszínre juttatásához, ahol az íjász valóban Hősi küzdelemként élheti meg a történéseket és Harcosként élheti át Önmagát…”
A fent említett esemény tehát nem pusztán egy íjászverseny, hanem egy tradicionális alapokon, szakralitáson és szellemiségen nyugvó viadal lesz.
A viadal meghívásos jellegű, melyet minden évben megteszünk az íjásztársadalom azon történelmi íjászai felé, akik nyitottak erre a különleges erőpróbára.
A 2019-évben a barátságunk és tiszteletünk jeléül, a Magyar íjász Szövetség által meghatározott: Dél Alföldi Régió, íjászait szólítjuk meg.
Tisztelt Dél Alföldi Íjászok, kedves Barátaink!
Egy különleges hangulatú baráti viadalra hívjuk, régiótok 24 legjobb íjászát, melynek időpontja 2019 szeptember 27-28-29.
A viadalon való részvételnek két fontos előfeltétele számotokra:
1. Egy selejtezőn való részt vétel, melyet, Hetényegyházán szeretnénk megrendezni, 2019 június 22-én.
2. A szeptemberi viadalon, csak teljesen viseletbe öltözött harcosok vehetnek részt, tradicionális íjjal.
A meghívást a Dél Alföldi Régió íjászai számára, ünnepélyes keretek között, személyesen szeretnénk átnyújtani, Hetényegyházán a selejtező alkalmával június 22-én.
A viadallal kapcsolatos minden további részletet egy hónap múlva megkaptok.
Barátsággal:
A Keleti Gyepű

.


Tags: None
0 Hozzászólás
Jelentés        

Olvass tovább: