Városok Viadala, Téglás

Augusztus 23-24,

KGYverseny

Itt megoszthatod a bersennyel kapcsolatos véleményed/kérdésed/facebook galériád stb.

Városok Viadala 2019, augusztus 24!
Versenykiírás hagyományőrző íjászoknak!

A Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület, és Téglás város Önkormányzata immár VI. alkalommal hirdeti meg Magyarország Keleti régiójának legnagyobb történelmi jellegű Íjász Viadalát!

A viadalon 5 fős csapatok küzdenek meg egymással a Legjobb íjászok Városa címért!
A viadal teljesen történelmi jellegű, ezáltal hagyományőrző viselet kötelező minden harcosnak, az íj pedig csak történelmi lehet fa vesszőkkel.

A település zászlaja szintén feltétele a részvételnek! Ezért felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy kezdjék el a nevezést a versenyre, az önkormányzatok közötti egyeztetés mihamarabbi elkezdése végett!

A versenyen csak előzetes regisztrációval lehet indulni, melyre pontosan egy hónapja van a versenyzőknek a mai naptól kezdve. Határidő tehát Augusztus 13!

A versenyen egyéni pontozás nincs. Csapatként kell gondolkodni és harcolni, időnként stratégiát építeni. A verseny felkészüléshez minden segítséget megadunk. A célleírásokat megtaláljátok a viadal honlapján: http://Varosokviadala.hu!
Az eddigi gyakorlathoz hűen a verseny előtti napon minden cél megtekinthető és egyszer kipróbálható!

A viadal kezdete előtt minden csapat részt vesz egy viselet és fegyver mustrán, melyen a végeredménybe beszámított értékelést kap, a megjelenés és korhűség szerint. (részletek a honlapon)
Fontos eleme a viadalnak a megnyitó és a vezérfogadás, mely a Keleti Gyepű egyedi hagyománya a régi idők megidézésére, tisztelgés őseink szelleme előtt!
A megnyitó után könnyíthető a viselet, de a verseny ideje alatt, beleértve az eredményhirdetést, utcai viselet (pl fűzős bakancs-sportcipő, napszemüveg, baseboll sapka, stb) nem hordható! Férfiaknak öv használat kötelező, (az öv ing vagy kaftán felett és nem alatt hordandó). További részletek a honlapon.

Idei évtől, amelyik település Jurtával képviseli magát a viadalon, további pontokat szerez, a viselet értékelésekor.

A viadal előtti nap fontos része az eseménynek. A pénteken érkezők a terepszemlén, gyakorláson kívül részt vesznek naplementével egy tűzszertartáson, és egy közös vacsorán, melyet gyönyörű táncos lányok és az Erdélyi Tűzvarázs zenekar tesz élvezetessé.

Idei évtől, annak a településnek a harcosai, akik háromszor nyerik el a legjobb íjászok városa rangot, egy övre függeszthető ezüst emblémát kapnak örökül. (Visszamenőleg is)

A viadal menete:

7.30-tól fegyvermustra, és találkozó a Keleti Gyepű vezérével
9.45-sorakozó
10.00- ünnepélyes bevonuló, és vezérfogadás. Himnusz. Köszöntések. Megnyitó
10.40- versenykezdés
15.00- ebéd
16.00-tól döntő a három első helyen szereplő csapatnak
16.30-ünnepélyes eredményhirdetés, melyen minden részt vevő csapat megjelenésére ugyanúgy számítunk! A megjelent versenyzők között kisorsolunk, őseink fegyverének tiszteletére, egy Magyar formájú íjat, melyet azonban csak a helyszínen jelen lévő harcosnak adunk át, ha nincs ott, tovább sorsolunk!

Nevezési díj 20.000Ft/csapat, mely tartalmazza a vacsorát és az ebédet is a harcosoknak. Kísérőknek étket a regisztráció folyamán lehet igényelni.

Várunk minden rátermett íjászt, harcos szellemű csapatot, hagyományőrzőt!

Szállásigényetek időben jelezzétek! Tornatermi szivacsot tudunk biztosítani.

Ezen kívül örömmel látunk minden kézműves és egyéb Magyar termékeket, ételeket forgalmazó árust, kereskedőt.

További információk: varosokviadala.hu
illetve: Gerhardt Róbert
06/203627169

Csak bejelentkezés után lehet jelentkezni.